Bugün Harem Chocolate Göztepe’de özel bir tadım etkinliği düzenleniyor. Kius Zeytinyağları’nın kurucusu Sinem Özer rehberliğinde, farklı çikolata çeşitleriyle zarif yağ eşleşmeleri deneyimlenecek. Katılımcılar, dört ayrı çikolata ile seçkin zeytinyağı eşleşmelerini keşfedecekler. Etkinlik 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek; biletler 2.800 lira bedelinde ve haremchocolate.com adresinden satın alınabilir.
Kayan kuşaklar mirası Adana, bu yıl 9. kez Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 10-12 Ekim aralığında Merkez Park’ta düzenlenecek festivalin teması “Kuşaktan Kuşağa”. Adana Valiliği ile belediyelerin ve odaların iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte yerli ve yabancı şefler, paneller ve tadım oturumları ziyaretçilere zengin bir program sunacak. Adana kebabı, mezeler, şalgam ve sokak lezzetleri festivalin öne çıkan tatları arasında olacak. Kültür ve sanat odaklı program, tarım ve gıda alanındaki faaliyetlerle Adana’nın sadece bir yemek destinasyonu değil, canlı bir kültür merkezi olduğunu vurgulayacak.
Küresel ölçekte genişleyen bir coğrafya Bakery Plus 6. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, 16-19 Ekim tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da kapılarını açacak. Bu yıl fuara 50’den fazla ülkeden 25 binden fazla profesyonel katılım göstermesi bekleniyor. 2023’te 38 ülkeden gelen katılımcılarla gerçekleşen etkinlik, bu kez daha geniş bir coğrafya hedefliyor. Türkiye’nin yanı sıra Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki cumhuriyetlerden ziyaretçiler ilgi gösteriyor. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık’ın organizasyonu, sektörde öncü firmaları yatırımcılar, işletmeciler ve karar vericilerle buluşturacak.
Elma kabuğundan lezzetli bir dönüşüm Çocuğunuzun elması kabuklarıyla birlikte de sofraya değer katabilir. Soyulmuş elmayı bebeğinizin veya çocuğunuzun beslenme çantasında kullanmanız için kabukları ve çekirdekleri ayrı bir kapta toplayın.Biriken kabuk ve çekirdekleri 1 litre suya atıp kaynatın; posası dağılsın diye tencerede soğuturken demlendirin. Tel süzgeçten geçirin; gerekirse 1 yemek kaşığı şekerle tatlandırın. İsterseniz elma kabuklarını çöpe gitmeden beslenme çantanıza kullanıcıya uygun bir şişe içinde elma suyu olarak ekleyebilirsiniz.
Soslarınızda kapya biberin canlılığı Bu hafta kış hazırlıklarına yön verirken domates soslarınızın bir kısmına közlenmiş kapya biber ekleyerek renk ve tatta farklılık yaratın. Barbunya gibi taneli sebzeler işleme tabi tutulmadan dondurucuya alınabilir. Taze fasulyeyi ise önce kızgın yağda kısa süre şoklayıp ardından üzerine küp domates ekleyip dondurabilirsiniz.