Mevsimin turşuları için hazırlıklar başladı ve evde sağlıklı bir kurulum için dikkat edilmesi gereken anahtar noktalar öne çıkıyor. Eskişehir’den Metin Ağılönü, uzun yıllardır aktar olarak hizmet verirken, turşunun temelini oluşturan doğal malzemelerin önemine vurgu yapıyor.
Kaya tuzu olmazsa olmaz Turşunun temelinin doğal içeriklerden geçtiğini belirten Ağılönü, özellikle tuzun kalitesinin büyük rol oynadığını ifade ediyor. Doğal bir turşu için en önemli tercih Çankırı kaya tuzudur. Market tuzları sağlıksız olabileceği için turşuyu sağlıklı yapmak adına kaya tuzu ideal tercihtir şeklinde görüşlerini paylaşıyor.
temel malzemeler ve ölçüler Turşu kurmak isteyenler için basit bir tarif veren Ağılönü, ölçülere titizlikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. “Küçük bir kavanoz için 3 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 bardak sirke veya 1,5 bardak sirke, sarımsak ve limon tuzu yeterli bir temel oluşturur. İsterseniz limon kullanımı da mümkün. Arzu edilirse dereotu, kereviz yaprağı, hardal tohumu veya maydanoz gibi aroma katıcılar da eklenebilir” diye konuştu.
Hazır karışımlardan uzak durun Son dönemde marketlerde satılan hazır turşu karışımlarına yönelimin arttığını belirten ağılönü, bu ürünlerin içinde kimyasal barındırabileceğini ifade ediyor. “Hazır turşu malzemelerinin kimyasal içerik barındırması olasıdır. Ne kadar doğal malzemelerle kurarsak o kadar iyidir; en güzeli ev yapımı, doğal içerikli turşudur” diye konuştu.
Doğal otlar lezzet katıyor Aroma için en çok talep gören ürünler arasında kaya tuzu, kereviz yaprağı, dereotu ve hardal tohumu bulunuyor. İnsanlar bu doğal seçeneklerle tatlandırmayı tercih ediyor ve lezzeti artırıyorlar.